@josdebeijJos Debeij
@francienvb ingrediënten:250 Gr. Bloem - 25 Gr. Boter - 15 Gr. Gist - 10 Gr. Suiker 1/2 ei - 1 dl melk - snufje zout.
@josdebeijJos Debeij
@francienvb kneden van het deeg: melk met boter lauw verwarmen - vermeng overige ingrediënten en doe daar de melk al knedend bij.
@josdebeijJos Debeij
@francienvb 15 gram = verse gist - ik gebruik gedroogde ... / kneden - evt bloem bij doen tot deeg niet plakt - dan uur in kom onder doek.
@josdebeijJos Debeij
@francienvb op warme plek om te rijzen - pruimen ontpitten - evt klein snijden / deeg uitrollen - op bakplaat leggen - in prikken met vork.
@josdebeijJos Debeij
@francienvb laagje paneermeel op bodem - dan pruimen heel dicht op elkaar (ze krimpen) buiten naar binnen leggen - in oven 230 Gr. 25-30 min.
@josdebeijJos Debeij
@francienvb uit oven op deegrooster en flink bestrooien met suiker - afkoelen en eten mmmm.
@francienvbFrancien van Bohemen
Dus ook blog lezers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten