donderdag 4 augustus 2011

Recept via twitter.

Jos Debeij
ingrediënten:250 Gr. Bloem - 25 Gr. Boter - 15 Gr. Gist - 10 Gr. Suiker 1/2 ei - 1 dl melk - snufje zout.
 
Jos Debeij
kneden van het deeg: melk met boter lauw verwarmen - vermeng overige ingrediënten en doe daar de melk al knedend bij.
Jos Debeij
15 gram = verse gist - ik gebruik gedroogde ... / kneden - evt bloem bij doen tot deeg niet plakt - dan uur in kom onder doek.
Jos Debeij
op warme plek om te rijzen - pruimen ontpitten - evt klein snijden / deeg uitrollen - op bakplaat leggen - in prikken met vork.
 
Jos Debeij
laagje paneermeel op bodem - dan pruimen heel dicht op elkaar (ze krimpen) buiten naar binnen leggen - in oven 230 Gr. 25-30 min.
 
Jos Debeij
uit oven op deegrooster en flink bestrooien met suiker - afkoelen en eten mmmm.
 
Francien van Bohemen
 
 
Nu bij deze bedankt en hoop dat er vele zullen maken en dan kunnen smullen.
Dus ook blog lezers.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten